Ingredients:
150 g de farina
100 g de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
1 ou
Un grapat de gotes de xocolata,a ull, tantes com us agradin!
1 raig de ratafia generós (uns 25 ml)
la pela de mitja llimona ratllada
Es barregen tots els ingredients començant per l´ou, el sucre, la ratafia, la pela de llimona i per últim la farina i el llevat. Al principi es pot barrejar amb les varetes de la batedora, però al final costa molt i es millor fer-ho amb les mans. Quan estigui tot ben barrejat s´hi afegeixen les gotes de xocolata. La massa es molt enganxosa, per treballar-la millor, em vaig mullant les mans amb una mica d´aigua.
Amb la massa es fan unes tires d´uns 3 cm d´ample per 1 cm d´alt i uns 30 de llarg i es posen a la plata del forn amb paper vegetal a sota. Es couen uns 30 minuts al forn a uns 200ºC, fins que comencin agafar color i estiguin una mica durs. En aquest moment es treuen del forn, es deixen refredar uns minuts i es tallen a la mida del carquinyoli. Es tornen a posar al forn ben escampats i es deixen coure fins que estiguin ben cuits i daurats(queden durs) uns 5 minuts mes.
1 raig de ratafia generós (uns 25 ml)
la pela de mitja llimona ratllada
Es barregen tots els ingredients començant per l´ou, el sucre, la ratafia, la pela de llimona i per últim la farina i el llevat. Al principi es pot barrejar amb les varetes de la batedora, però al final costa molt i es millor fer-ho amb les mans. Quan estigui tot ben barrejat s´hi afegeixen les gotes de xocolata. La massa es molt enganxosa, per treballar-la millor, em vaig mullant les mans amb una mica d´aigua.
Amb la massa es fan unes tires d´uns 3 cm d´ample per 1 cm d´alt i uns 30 de llarg i es posen a la plata del forn amb paper vegetal a sota. Es couen uns 30 minuts al forn a uns 200ºC, fins que comencin agafar color i estiguin una mica durs. En aquest moment es treuen del forn, es deixen refredar uns minuts i es tallen a la mida del carquinyoli. Es tornen a posar al forn ben escampats i es deixen coure fins que estiguin ben cuits i daurats(queden durs) uns 5 minuts mes.
No els vaig torrar gaire, perquè no sabia com aniria això de la xocolata. Vaig pensar que potser quedaria tota desfeta i escampada per la safata dels forn! Però no! Tan quan els vaig tallar. Com quan els vaig posar escampats al forn, la xocolata es va quedar al seu lloc!
Per acabar la xocolata, en vaig fondre una mica al microones i vaig banyar-hi els carquinyolis i llestos!
7 comentaris:
Ana aquesta versió de carquinyolis m'agrada molt. Amb xocolata han de ser bonissims també:
petons
buenisima esta combinacion
bona setmana
amb xocolata han de quedar boníssims! i no pateixis que arribes a temps!!! petonets i moltíssimes gràcies per participar
Però què bons!!! Hauré de provar de fer-los amb ratafia...m'ha agradat molt aquesta recepta!
http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/
Una combinació molt llaminera...Fantàstics!
Ummmm em semblen, DELICIOSOS!!! Petonets
Anna, t'han quedat molt bons. Xocolata i ratafia...
Nani
Publica un comentari a l'entrada