La recepta del núvols l´he tret del blog Webos Fritos, la de les xuxes ja ni m´en recordo!
Com deia els petits xefs em van ajudar moltíssim i van estar molt atents a totes les explicacions, encara que això d´esperar-se tot un dia per poder tastar-les...
Be, aquí va la recepta!
Ingredients pels núvols:
100 g de gelatina amb gust (en vaig fer servir una de préssec del Lidl que es boníssima)
2 sobres de gelatina neutra
200 ml d´aigua
300g de sucre
Es posa a bullir l´aigua amb el sucre.
Quan bull, s´hi aboquen els dos sobres de gelatina neutra i es deixa bullir un parell de minuts remenant. Després s´hi afegeix la gelatina de sabor i es deixa bullir a foc suau uns 5 minuts i es va remenat.
Es deixa refredar, i quan ja comença a quedar espessa i a quallar, es munta amb una batedora de varetes fins que la consistència sigui com la d´una merenga o nata muntada.
Es posa en una safata folrada amb paper film i es deixa refredar unes 12 hores.
Passat el temps, es treu la massa del film (es una mica enganxosa, però consistent) i es talla amb unes estisores o amb un ganivet a la mida desitjada i s’arrebossa amb sucre glas i ... ja està.
Ingredients per les xuxes:
1 sobre de gelatina de sabors (vaig fer servir de maduixa)
2 sobres de gelatina neutra
200 ml d´aigua
300 g de sucre
El procediment per fer la gelatina es el mateix que l’anterior, només que no es munta al final, sinó que es va posant en motllos petits per fer les diferents formes. Nosaltres vam fer servir uns de glaçons i uns de bombons, això si, abans de posar-hi la gelatina, unteu-los amb oli de gira-sol, perquè sinó les xuxes us quedaran enganxades al motllo i costen molt de treure! Al finar també s’ arrebossen amb sucre glas i .. ja està!
Els núvols son boníssims i les xuxes ni us ho explico! Els nens s´ho van passar d´allò mes be preparant-les i arrebossant-les amb el sucre, però a l´hora de menjar-les em sembla que vam gaudir mes els grans que els petits!